Melk van de oerkoe?

A2 melk is op dit moment een hype, maar waarom ?  

De laatste paar dagen staat social media er vol mee, er is een nieuwe soort melk, A2 (oer)koemelk.

Uiteraard bestaat de oeroes/oerkoe niet meer, maar onze Hollandse koeien zouden de genen bevatten van de oeroes.

Vooral voor mensen die last zouden hebben van darmklachten door A1 koemelk , is A2 een uitkomst aldus de boer.

Het verschil tussen A1 en A2 koemelk is de eiwitverhouding.(Bètacaseïne a1 en a2 )

De A1 variant bevat zeven aminozuren welke afgebroken worden tot bètacasomorphine-7 oftewel BCM-7.Deze peptide zou ervoor zorgen dat mensen darmklachten kunnen krijgen en andere vervelende bijwerkingen.

Dit zou bij de A2 variant niet het geval zijn. Daardoor zouden er minder darmklachten moeten ontstaan bij mensen die gevoelig zijn voor de A1 variant.

Tevens zou A2 koemelk meer omega 3 vetten en bètacaroteen bevatten.

Toch is er geen duidelijk bewijs dat A2 koemelk beter zou zijn voor mensen gezien er geen duidelijke onderzoeken zijn gepubliceerd waaruit dit zou moeten blijken.

Daarom klinkt het ''voorlopig'' meer als ''slimme'' marketing om melk tegen een hogere prijs te verkopen.

Uiteraard gaat het hier om een korte omschrijving en heb ik diverse technische termen weg gelaten.

Mochten je vragen hebben dan kan je contact met ons opnemen.


Engineerofmyownbody

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin